Dagens namn: Simon, Simone

Blomqvist såg rött

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-06

Forne landslagsmittfältaren och utlandsproffset Jesper Blomqvist byttes in för andra matchen i rad när Enköping gästade Mjällby på söndagen.

Men något nytt succéinhopp blev det inte – Blomqvist hann inte ens spela klart matchen innan han fått sitt andra gula kort och blivit utvisad.

Blomqvist kom in vid underläge 0–1 i den 57:e minuten men fick se Mjällby göra två mål på fem minuter och säkra segern. Efter sju minuter på planen blev Blomqvist varnad, och i den 83:e minuten fick han ytterligare en varning och fick lämna planen.

Mjällby var klart bättre än Enköping, som inte fick iväg ett enda skott på mål. Enköping är fortsatt jumbo i tabellen, Mjällby skuggar toppen på en fjärdeplats.

Falkenberg vann

Falkenberg är precis bakom Mjällby efter 2–0 hemma mot Qviding. Gästerna hade flest chanser men Falkenberg gjorde målen.

Segern säkrades i 71:a minuten då Markus Thorbjörnsson gjorde ettan. Björn Carlsson punkterade matchen på straff på övertid.

Nykomlingarna i serieledning

Assyriska tog tillbaka serieledningen från Häcken genom att besegra Ängelholm borta med 2–1. Assyriska träffade bara mål två gånger, men fick hundraprocentig utdelning. Förre AIK-mittfältaren Martin Åslund gjorde ett efterlängtat första mål för sin nya klubb, och avgörande 2–0 gjorde succébrassen Marcos Ferreira, hans åttonde för säsongen.