Dagens namn: Nils

Två drömträffar sänkte Barca

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-29

Nu har Real Madrid chansen att dra ifrån

Barcelona fick en kanonstart och ledde med 2–0 redan efter en kvart av matchen mot Real Betis.

Men två sena kanoner av Juanito och Edu förstörde kvällen för Rijkaards manskap.

Barcelona hade behövt en seger för att haka på Real Madrid i toppen av La Liga.

Och till en början såg det ut att gå vägen, en kvart in i matchen ledde gästerna med 2–0 efter mål av Bojan och Eto'o.

Men några ödesdigra minuter i slutet av matchen förstörde Barcelonas planer att sätta press på Real Madrid.

Otagbara kanoner

Först var det Juanito som i den 76:e minuten kvitterade till 2–2 på en riktig kanon, utan chans för Valdés i Barca-målet.

Bara två minuter senare var det total ridå när Edu gjorde sitt andra mål för kvällen. Med en sträckt vrist drog han till från vänsterkanten av straffområdet och upp i nätet bakom Valdés.

Barcelona är nu fem poäng efter Real Madrid och har dessutom en match mer spelad.

En olycka kommer sällan ensam. Inte nog med att Real Madrid kan dra ifrån ytterligare i toppen, Barcelona tappade dessutom sin andraplats till Villarreal som hemmaslog Atletico Madrid med 3–0.