Gerrard satte två mål på sex minuter

Gerrard krutar in en straff.

Liverpool vände 0–1 till 2–1 på bortaplan.

Matchhjälte: Lagkaptenen Steven Gerrard, med två mål på sex minuter.

Liverpool var illa ute i bortamötet med Marseille. I den 23:e minuten kunde Lorik Cana, i misstänkt offsideposition, rulla in 1–0 på ett friläge.

– Det är en mycket snygg löpning av Cana. Carragher går upp för tidigt och upphäver offsiden, expertkommentatorn Glenn Hysén i Viasat.

Snabb kvittering

Men vändningen kom – och den kom snabbt.

Tack vare lagkaptenen Steven Gerrard.

Bara tre minuter senare snodde Fernando Torres åt sig bollen på offensiv planhalva och spelade ut till Dirk Kuyt. Holländaren spelade till Gerrard som med ett skruvat distansskott lobbsköt in kvitteringen.

Och bara sex minuter senare fälldes Ryan Babel efter att ha överstegsfintat bort Ronald Zubar.

Satte straffen – två gånger om

Steven Gerrard satte straffen stolpe in – men tvingades skjuta om straffen då en lagkamrat sprungit för tidigt.

Gerrard höll nerverna under kontroll och placerade kallt in 2–1 på nästan samma ställe, dock inte via stolpen.

Marseille jagade ivrigt en kvittering i andra halvlek – och i tredje tilläggsminuten kom den stora chansen.

Mamadou Niang fick ett kanonläge inne i straffområdet – men sköt rakt på utrusande målvakten Pepe Reina.