13.15: Senaste nytt inför EM-kvalet

LIVE-TV: Se landslagets presskonferens direkt

Publicerad 2019-06-06

Här följer ni landslagets presskonferens inför fredagens EM-kvalmatch mot Malta.

På podiet: Förbundskapten Janne Andersson och Albin Ekdal.

Janne: 

– Man fick lite Rysslandsvibbar när man kom hit till arenan, det var samma värme som slog emot en så det var en skön känsla. Vi har haft en bra vecka, bra träningar och som alltid med bra fokus. Sedan hade vi ett hälsoläge som var lite speciellt och där har vi ett positivt besked med Robin Quaison och det andra med Andras Granqvist är att han inte kan spela under den här samlingen. Han är med till fredag, sedan åker han hem till Helsingborg. Vi hoppades, men det gick inte som vi ska. 

  • Malin Wahlberg
    6 juni 2019

    Janne om agenters påverkan på spelare? 

    – Skulle vi hamna där att det är agenterna som tränar laget då får jag nog bli agent. Spelarna har hjälp av olika människor, det kan vara familj eller agenter och att man ska ha hjälp är självklart, men att de ska lägga sig i hur vi spelar, där går gränsen. 

  • Malin Wahlberg
    6 juni 2019

    Albin: Nu står ni inför blåbärsnation, men ni har ingen plump i protokollet, varför tror du att ni är bra mot sådana nationer? 

    – Jag tror att vi är bra på att förbereda oss på samma sätt inför varje match, samma fokus och intag av mat och dryck. Vi vet att de så kallade blåbärsnationerna, som media kallar dem, är svåra matcher och det gäller att vinna dem och det tror jag att vi är bra på. Förlorar man mot Malta blir det komplicerat. Vi är ett bättre lag på papperet och det ska vi visa imorgon. 

  • Malin Wahlberg
    6 juni 2019

    – Om man räknar spelarna som verktyg är det fler verktyg i lådan nu när jag ska börja snickra. Det gör att valen blir fler och det blir svårare, men jag kan också välja olika beroende på vilket hus jag ska snickra upp. 

  • Malin Wahlberg
    6 juni 2019

    Vad minns du av den Maltamatchen 1973+ 

    – Jag är ju jättegammal, jag var elva år då så jag kommer faktiskt inte ihåg så mycket. Det var väl då man spelade på grus och stolparna var väl fyrakantiga på den tiden. Det blev en väldigt tuff match i alla fall och det är det första minnet jag har av maltesisk fotboll. 

  • Malin Wahlberg
    6 juni 2019

    Janne om hur mycket Quaison kan spela. 

    – I min värd är han helt frisk.