Ilska i Sundsvall efter Bajens sena straffmål

Publicerad 2014-08-10

Kennedy kvitterade i slutet: ”Billigt”

Hammarby kvitterade på en sen straff mot Sundsvall.

Då var gästernas tränare Roger Franzén kritisk till domslutet som sedermera innebar att Kennedy Bakircioglü kunde sätta 2–2.

– Jag tror inte vi hade fått straff i motsvarande läge på Tele 2 Arena, säger han i TV4.

Straffsituationen.

Det är minst sagt jämnt i toppen av Superettan. Gif Sundsvall, Ljungskile och Hammarby slåss om de allsvenska platserna och där bakom jagar främst Östersund.

Efter söndagens toppmöte mellan Hammarby och Sundsvall är Bajen alltjämt högst upp i tabellen.

Men det krävdes en sen upphämtning i andra halvlek och en kvittering på straff från Kennedy Bakircioglü.

Israelsson tacklad

Stefan Ålander gick upp mot Erik Israelsson i en duell i 87:e minuten och domaren Nermin Cisic pekade på straffpunkten. Kennedy klev fram och skickade bollen förbi Tommy Naurin i Sundsvallsmålet.

Straffsituationen blev omdiskuterad. Gif-spelarna protesterade – och efter slutsignalen var Roger Franzén kritisk.

Jag tror inte vi hade fått straff i motsvarande läge på Tele 2, säger han i TV4.

När Franzén får se en repris på Ålanders tackling mot Israelsson nöjer han sig med ett ord.

– Billigt, säger tränaren.

Haddad reducerade

Hammarby låg under med 0–2 i paus men tränaren Nanne Bergstrand beordrade offensiv i andra halvlek. Erik Israelsson och Andreas Haddad kom in och låg bakom vändningen. Israelsson fixade straffen och Haddad nickade in 1–2 med tio minuter kvar.

Hemmalaget bars fram av över 25 000 åskådare – och Nanne Bergstrand valde att hylla fansen.

– Det är sagolikt. Det stödet gör mycket. Det är mycket möjligt att det är publiken som tar poängen åt oss, säger han i TV4.

Skoningslös i avslutet

Det var annars Sundsvall som inledde starkast. En halvtimme in i matchen kom ett inspel från högersidan mot Pa Dibba i straffområde. Hammarbys Daniel Theorin fick en fot på bollen – men styrde den rakt in i eget mål bakom en chanslös Johannes Hopf.

Strax före halvtid kom 2–0. Pa Dibba spurtade ifrån Bajenförsvaret och var iskall i frilägesavslutet.

– Jag är tacksam att vi lyckas vända matchen och är nöjd med resultatet. Men vi är för enkla i första halvlek och sätter oss i en enorm uppförsbacke, säger Nanne Bergstrand.