Liverpool vann efter galna slutminuter

Publicerad 2014-10-19

Det blev ett galet slut mellan Liverpool och QPR.

I den 86:e minuten var ställningen 1-0.

När matchen var slut stod Liverpool som segrare med 3-2 – räddat av två självmål.

– Jag är fortfarande i chock, säger Steven Gerrard.

Queen Park Rangers har bara vunnit en av sju matcher hittills i Premier League och har kritiserats hårt.

Men mot Liverpool var det bottenlaget som var absolut vassast i den första halvleken. Liverpools försvar var virrigt och hemmalaget bjöds på några jättelägen innan paus.

Men trots två ramträffar lyckades QPR aldrig få in bollen i mål.

I den 61:a matchminuten fick Mario Balotelli ett superläge. Adam Lallana gick på skott som målvakten räddade och returen gick rakt ut till Balotelli som hade öppet mål, men skottet gick högt över.

Tionde självmålet

I stället fick Liverpool hjälp när Richard Dunne gjorde det han är bäst på – självmål. QPR:s mittback gjorde sitt tionde självmål i karriären – bara ett mål mindre än han gjort åt rätt håll.

Ingen annan har gjort fler självmål i Premier Leagues historia. Det var först i slutminuterna som matchen tände till på allvar. Eduardo Vargas satte först kvitteringen i den 87:e minuten. På stopptid såg Philippe Coutinho sedan ut att ha avgjort matchen när han placerade in 2-1. Men det var inte slut där, långt ifrån.

På tilläggstid såg Vargas ut att ha avslutat målskyttet när han satte 2-2.

Men i slutsekunderna kom Sterling fram på kanten och spelade bollen in i mitten. Steven Caulker stötte bollen i eget mål i den 95:e minuten och Liverpool vann med 3-2 efter två självmål.

– Jag är fortfarande i chock. Vi hade väldigt tur i dag. Vi hade inte klagat om vi inte fått någon poäng, vi hade inte klagat om vi fått en poäng. Vi har väldigt tur som får med oss tre poäng. Vi måste vara bättre. Det enda vi kan ge oss är att vi aldrig ger upp, men vi måste förbättra oss, säger Steven Gerrard i intervjun efter matchen.