Dagens namn: Uno

AIK:s Europa-dröm krossad

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-04

Förlorade returen mot Hapoel Tel Aviv

AIK-spelarna vandrade ut från Råsundas gräsmatta med hängande huvuden efter 0–1 mot Hapoel Tel Aviv.

Uefacup-missen kostar AIK uppskattningsvis 30 miljoner kronor i förlorade intäkter.

– En stor besvikelse, säger tränaren Rikard Norling till TT.

Matchens enda mål kom på en frispark från 20 meter genom Reuven Oved (63'). Niklas Westberg, som ersatte skadade Daniel Öhrlund, hade en hand på bollen men lyckades inte styra ut den.

– De har den chansen och gör mål på den, egentligen inte mycket mer, säger Rikard Norling.

AIK hade med sig 0–0 efter första mötet i Israel. Det innebar att man tvingades jaga inte bara ett, utan två mål för att ta sig till Uefacupens gruppspel.

Men hemmalaget var aldrig riktigt nära. Hapoel Tel Aviv kontrollerade den andra halvleken och AIK kom inte närmare än ett par halvchanser efter kallduschen.

Enhandsräddning

Solna-klubben borde i stället ha spräckt nollan under de första 45 minuterna.

Returmötet var bara två minuter gammalt när Gnaget hade bud på sitt första mål. Lagkapten Daniel Tjernström bröt in till vänster i straffområdet och klippte till. Men Hapoel Tel Avivs målvakt avstyrde med en enhandsräddning.

Heta lägen

Annars handlade det mesta framåt om Lucas Valdemarin. Av flera heta lägen kom hans vassaste i 41:a när argentinaren satte pannan på ett fint inlägg från Kenny Pavey. Bollen gick halvannan meter utanför stolpen.

Tidigare hade han sumpat ett friläge, eller rättare sagt Vincent Enyeama svarat för en kanonräddning.

– Vi skapade tillräckligt med chanser för att göra mål i första halvlek, vilket hade öppnat upp matchen, säger Norling till TT.