Dagens namn: Stella, Estelle

Hatderby utan vinnare

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-10

Slaget mellan Sunderland och Newcastle slutade oavgjort

Hett derby Newcastles Joey Barton tittar djupt in i ögonen på Sunderlands Dickson Etuhu i derbyt som slutade 1-1.

Det ses av många som Englands hetaste derby.

Och slaget mellan Sunderland och Newcastle blev lika stekhett som befarat.

Men när krutröken hade lagt sig fanns ingen vinnare.

Det går knappt att beskriva rivaliteten mellan Sunderland och Newcastle. Staden Sunderland ligger endast två mil sydost om Newcastle och rivaliteten mellan städerna sträcker sig flera århundraden tillbaka.

Dagens möte slutade 1–1 efter 90 minuters stenhård kamp. Stadium of Light exploderade av glädje sju minuter efter paus då Danny Higginbotham nådde högst på en hörna och nickade in ledningsmålet för Sunderland.

Chopra nära att avgöra

Men med 25 minuter kvar tystnade merparten av de 47 701 åskådarna. James Milner sköt iväg bollen i något som såg ut som ett inlägg och bollen passerade alla och smet in i mål via stolpen bakom en förvånad Craig Gordon i Sunderlandmålet. Det är inte fel att kalla det en målvaktstavla.

Sunderlands Michael Chopra, som kom till klubben från just Newcastle, hade sedan det hetaste läget att avgöra. Men nicken tog klockrent i ribban.