Dagens namn: Lennart, Leonard

Leder ligan – tack vare en ny filmning

Publicerad 2011-12-17

Boatengs skådespel gav Zlatan chansen

Milan leder Serie A sedan Kevin-Prince Boateng filmat till sig en straff i 2-0-segern mot Siena.

Straffen förvaltade Zlatan Ibrahimovic men blev minuter senare blåst på ledningen i skytteligan igen.

– Jag tycker att det såg ut som straff, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Efter en skakig start på säsongen är ordningen återställd i Serie A. 2-0-segern mot Siena innebär att Milan leder ligan och Zlatan Ibrahimovic återfinns i toppen av skytteligan.

Dök själv förra omgången

Succévärvningen Antonio Nocerino öppnade målskyttet för Milan i den andra halvleken när han satte en hörnretur.

– Det är en bra spelare. Jag hoppas att han kan nå 15 mål, säger managern Massimiliano Allegri om mittfältaren som nu gjort sex mål för Milan.

Sedan bäddade Kevin-Prince Boateng för Ibrahimovic. 24-åringen frispelades till höger, väntade in målvakten Zeljko Brkic och dök sedan framför 25-åringens fötter. Domaren gick på skådespelet, varnade Bkic och dömde straff för Milan. Detta alltså i omgången efter att Zlatan Ibrahimovic själv filmat till sig en straff i 2-2-matchen mot Bologna.

– Jag tycker att det såg ut som straff. Målvakten tränar honom med sitt knä, säger Allegri.

Leder skytteligan

Ibrahimovic steg även denna gång fram och bombade in 2-0 i det vänstra hörnet. Målet var 30-åringens tionde för säsongen, varav fem kommit på straff, och han delade ledningen i skytteligan med Udineses Antonio Di Natale och Atalantas German Denis – i några minuter.

Men Denis slog till i den 86:e minuter för sitt Atalanta mot Fiorentina (2-2) och tog ensam över ledningen.

För Milans del innebär segern att de tar över serieledningen, en poäng före Juventus och Udinese som båda har en match mindre spelad än Milano-laget.