Så nära var Sydkorea kvittering

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-26

Uruguays målvakt tappade bollen i den 87:e minuten

I den 87:e minuten ledde Uruguay med 2–1 och Sydkorea var i hysterisk jakt efter en kvittering.

Då bjöd Manchester United Ji-Sung Park på en drömpassning som hittade till Dong-Gook Lee.

Lee sköt och Fernando Muslera tappade bollen som rullade mot målet – men rensades bort i sista stund.

1–0 till Uruguay kom redan i den åttonde minuten genom Luis Suarez.

Därefter jobbade Sydkorea sig in i matchen steg för steg och kvitterade helt välförtjänt i den 68:e minuten.

Därefter började det spöregna.

I den 80:e minuten hände det som inte fick hända för Sydkorea. Återigen Suarez, som fick till en drömträff och en galen skruv på sin boll som hittade in till 2–1.

Blöt boll

Men Sydkorea hade chansen att kvittera och ta matchen till förlängning.

I den 87:e minuten slog Ji-Sung Park en perfekt passning till Dong-Gook Lee som ohotad kunde skjuta på mål.

Bollen var hal och gled förbi Muslera, men rensades bort i sista stund.

– Närmare än chans till 2–2 kan Sydkorea inte få, säger SVT-experten Tony Gustavsson.

Och närmare kom de inte. Uruguay vann och Sydkorea fick åka hem.