Valencia glänste när United tog titeln

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-08

Spektakulärt mål av Hernandez

Antonio Valencia var en av matchens förgrundsfigurer i Community Shield-mötet mellan Manchester United och Chelsea.

Ecuadorianen satte själv ettan och spelade fram till tvåan när United till slut vann med 3-1 på Wembley.

Paul Scholes öppnade upp spelet med en fin långboll. Wayne Rooney löpte ut mot hörnflaggan och slog in bollen framför mål där Valencia enkelt kunde lägga bollen över Chelsea-målvakten Hilario.

Till den andra halvleken bytte Sir Alex Ferguson ut båda sina anfallare – Rooney och Michael Owen – mot Dimitar Berbatov och nyförvärvet Javier Hernandéz.

Och mexikanen skulle få presentera sig med ett spektakulärt mål.

Gjorde mål med ansiktet

Valencia spelade in en perfekt boll från höger som Hernandez enkelt skulle sätta i mål. Men avslutet blev inte som han tänkt sig: bollen studsade upp i ansiktet innan den trots allt förpassades i mål.

Efter målet kysste han klubbmärket och kunde kosta på sig att skratta åt det komiska målet.

– Det är helt otroligt att göra mål och vinna den här matchen, säger han enligt AP.

Salomon Kalou satte sent i matchen ett tröstmål för Chelsea på en retur från Edwin van der Sar, innan Berbatov fastställde slutresultatet.

Hetare möten väntar

Både Carlo Ancelotti och Ferguson valde att lufta rejält med folk; fem respektive sex spelare byttes in i den andra halvleken.

– De spelade bättre än vi och förtjänade att vinna. Vi måste förbättra oss. Vi spelade för sakta i första halvlek, sade Chelseatränaren Carlo Ancelotti.

Matchen på Wembley var lagens första av tävlingskaraktär för säsongen, men när det väl seriespel lär det bli hetare på planen.