Det dröjde bara nio minuter – sedan hade Örebro tagit ledningen mot Åtvidaberg.

Nordin Gerzic drömträff for in över Henrik Gustavsson i Åtvidabergsmålet, via ribban.

Gerzic låg sedan bakom 2–0-målet och räddade därefter bollen på egna mållinjen.

Nordin Gerzic och Örebro fick en smakstart på matchen mot Åtvidaberg.

I den nionde minuten nickade Alejandro Bedoya bollen vidare till Gerzic som fick till en riktig kanon som gick ribba in över Åtvidabergsmålvakten Henrik Gustavsson.

Örebros ledning kunde ha varit större om de blivit tilldömda den straff som de förtjänade i den första halvlekens slut, men domare Martin Strömbergsson missade en solklar hands från Etuwe Prince Eboagwu.

Men 2–0 skulle komma.

På håret

I den 66:e minuten slog Gerzic en hörna som Paulinho Guará vid den främre stolpen nickade in.

Minuterna senare var Åtvidaberg väldigt nära en reducering men återigen var Gerzic framme och räddade bollen på den egna mållinjen.

Matchen avslutades med två offsidemål, ett från vardera lag, och resultatet fastställdes till 2–0.

Örebro tog därmed hem tre viktiga poäng och hänger på i den allsvenska toppen där de ligger kvar på sin tredjeplats bakom Malmö och Helsingborg.