Göransson bakom den svenska VM-segern

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-13

Brasilien fick stryk av Nordkorea

Damernas U20-VM inleddes på tisdagen.

Svenskorna som spåddes vinna lätt över Nya Zeeland fick en tuff start, men till slut kunde Kristianstads Antonia Göransson avgöra matchen till svensk fördel.

Sverige vann därmed den första matchen som de någonsin spelat i ett junior-VM.

Sverige spelar i grupp b tillsammans med Nya Zeeland, Brasilien och Nordkorea.

I den första matchen var det Nya Zeeland som bjöd på motståndet och det svenska laget var favoriter.

Men Nya Zeeland inledde målgörandet genom Hannah Wilkinson i den 33:e minuten.

1–0 stod sig halvleken ut, men i den andra halvleken vände Sverige, tackvare Antonia Göransson.

Brassarna fick stryk

Kristianstad-spelaren satte kvitteringen i den 56:e minuten och tio minuter senare satte hon segermålet och fastställde resultatet till 2–1.

I herrarnas VM som precis avslutades imponerade Nordkorea mot Brasilien i den första gruppspelsmatchen när de bara förlorade med 1–2.

I damernas U20-VM imponerade nordkorenaskorna ännu mer då de besegrade Brasilien med 1–0.

Nästa omgång i gruppspelet spelas på fredag, då möter Sverige Brasilien.