Real Madrid föll – Barça kan rycka

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-16

Ronaldo och kompani mållösa mot Bilbao

Real Madrid hämtade sig aldrig efter Athletic Bilbaos chockstart.

Laget från Baskien vann med 1–0 – och gav Barcelona chansen att rycka i tabelltoppen.

Ronaldo och kompani lär i natt drömma mardrömmar om målvakten Gorka Iraizoz, som svarade för en kanonmatch.

Real Madrid kom till Estadio San Mamés med förhoppningen att haka på Barcelona i täten.

Men sjundeplacerade Athletic Bilbao hade inga planer på att lägga sig frivilligt.

Hemmalaget chocköppnade, träffade stolpen redan efter 40 sekunder, och efter tre minuter nickade Fernando Llorente in 1–0 på hörna.

Real Madrid vaknade till av kallduschen och tog sakta men säkert över matchen.

Heta chanser

Men om man inte träffade stolpen, som Karim Benzema, eller sköt över och utanför, som Kaká, så stod Bilbaos målvakt Gorka Iraizoz i vägen. Real fick ett farligt frisparksläge i andra halvlek, men Cristiano Ronaldo gav bort läget till Guti som tackade med att skjuta en strumprullare rakt i famnen på Iraizoz.

På tilläggstid sköt Ronaldo ett giftigt skott, men Iraizoz svarade för en ny kanonräddning. Och i sjätte tilläggsminuten fick Ronaldo på nytt läge på frispark – men det missriktade skottet hamnade högt uppe på läktaren.

Senare på kvällen ryckte Barcelona åt sig en fempoängsledning via 4–0- seger mot Sevilla.