Nu väntar tuffare motstånd i nästa omgång

Emil Forsberg gör 1-0-målet.

MALMÖ. Malmö FF tog sig vidare i Europa leaguekvalet men hemmareturen mot Drogheda blev en rysare som levde till slutminuterna.

Och nu väntar skotska Hibernian i andra kvalomgången.

MFF levde farligt genom hela matchen eftersom det dröjde till tredje övertidsminuten innan Simon Kroon dödade matchen med ett solomål till 2–0.

Ärligt talat skapade MFF inte så värst många målchanser trots ett stort övertag i bollinnehav.

Malmö tog sig fram fint på kanterna när de offensiva och bollskickliga ytterbackarna Ricardinho, till vänster, och Miiko Albornoz stötte fram men inne i straffområdet fick man svårt mot Droghedas starka försvarsspelare och säkre målvakt Gabriel Sava.

Forsberg målskytt

Trots stort bollinnehav i första halvlek skapade Malmö inte någon ordentlig målchans förrän Emil Forsberg utnyttjade en djupledsboll från Tokelo Rantie till att utmana och sticka loss i straffområdet innan han enkelt placerade in ledningsmålet i 45:e minuten.

Fram till dess hade Drogheda haft ett friläge som Johan Dahlin avstyrde och flera farliga inlägg och hörnor.

Tokelo Rantie kom till ett par lägen där han kunde avsluta eller dribbla men lyckades inte riktigt med något av det.

Hibernian nästa

Han brände bland annat Malmös kanske bästa målchans förutom Forsbergs solomål med ett svagt skott utanför stolpen.

Även om Malmö individuellt var det klart bästa laget var Drogheda aldrig enkelt att besegra eller ofarligt. Ett typiskt hårt arbetande brittiskt lag med mycket inställning och vilja.

Nu väntar en betydligt bättre spelande motståndare med start i Malmö 18 juli och retur veckan efter i Edinburgh.