Sköt Chelsea vidare – och missade straff

Publicerad 2013-03-14

Chelsea hamnade i ett prekärt läge hemma mot Steaua Bucharest i Europa League.

Till slut klev Fernando Torres fram och sköt laget vidare. Sedan kostade han på sig att missa en straff.

Chelsea var tvunget att vända 0–1-underläge från första mötet.

Det började bra för Londonlaget när Juan Mata sprang in med matchens första mål i den 34:e minuten.

Sekunderna före paus förändrades läget radikalt. I en tilltrasslad situation höll sig Vlad Chiriches framme och stötte in 1–1. Det betydde att Chelsea var tvunget att göra två mål i andra halvlek för att överleva i turneringen.

Det lyckades.

Torres kunde andas ut

John Terry började med att nicka in 2–1 på Juan Matas frispark. Med tjugo minuter kvar fick Fernando Torres ett läge i straffområdet och spanjoren placerade bollen intill stolpen.

Anfallaren hade sedan chansen att avgöra matchen från straffpunkten, men det vill sig inte riktigt fullt ut för spanjoren. Han träffade ribban, vilket gav några nervösa slutminuter.

Chelsea höll dock ifrån och Rafael Benítez – och Fernando Torres – kunde andas ut.