Atlético krossade Sevilla

Publicerad 2012-11-25

Atlético Madrids framfart i La Liga fortsätter. Under söndagskvällen tog man en ny skalp när formstarka Sevilla krossades med hela 4-0 på Vicente Calderón.

Ingen har väl missat Atlético Madrids sensationella ligastart den här säsongen. Under söndagen fortsatte segertåget efter en rejäl urladdning mot Sevilla.

Trippel bestraffning

Dessvärre var det en person som stod alldeles för mycket i centrum - domaren Ignacio Iglesias Villanueva. Redan efter tjugo minuter blåste han straff för Atlético. En tydlig sådan, men det blev trippel bestraffning för Sevilla då Fazio visades ut och Falcao satte straffen i mål.

Därefter var det aldrig något snack om saken. Emir Spahic styrde in ett inspel från Arda Turan i eget mål, och Koke passade på att göra 3-0 innan paus. I slutskedet av matchen rullade João Miranda in 4-0 i öppet mål - något som också blev slutresultatet.

Atlético går nu upp på 34 poäng, samma antal som Barcelona inför den här omgången. Sedan Real Madrids förlust mot Betis igår rycker Atlético och har nu hela åtta poäng ner till stadsrivalen. Nästa helg drabbar lagen samman i el derbi Madrileño.