Publicerad 2011-09-25

Nyförvärvet satte först 1-0 – sedan orsadade han en straff

Erlend Hanstveit satte 1-0 efter Gais-missen.

Men nyförvärvet vara nära att bli syndabock efter att han orsakat en straff.

Wanderson satte säker 1-1 – och om resultatet står sig blir det ingen guldfest för HIF i dag.

Nyförvärvet Erlend Hanstveit var på väg att bli Helsingborgs guldhjälte. Norrmannen gav laget ledningen efter att Gais-målvakten Henri Sillianpää halkat, tagit bollen med händerna och gett guldjagande HIF en indirekt frispark. Hanstveit fick två chanser efter att den första frisparken fått slås om. Andra gången gjorde han inget misstag och dundrade in 1-0.

Straffsituation i första

Men bara minuter in i andra halvlek blev norrmannen syndabock när han tog en boll med handen i straffområdet. Domaren Michael Lerjéus pekade på straffpunkte direkt och Wanderson satte säkert 1-1.

Helsingborg hade en omdiskuterad handssituation i straffområdet även i den första halvleken. Också då var Hanstveit inblandad, men Lerjéus friade.