”Viker sig för publiken med enorma misstag”

Publicerad 2011-10-23

Chelseas mardröm – två röda och förlust

Två utvisningar, en straff emot sig och förlust mot Queens Park Rangers.

Chelsea tappade sex poäng i försprång för Manchester City i titeljakten efter 0-1 mot QPR inför en rasande tränare.

– Jag är väldigt besviken med Chris (Foy, domare) insats. Chris och hans team vek sig för publiken och gjorde enorma misstag, säger André Villas-Boas.

Chelseas kamp med domaren Chris Foy började redan efter tio minuter. David Luiz gick då in i närkamp med Queens Park Rangers Heidar Helguson som föll i straffområdet varpå Foy dömde straff.

Hyschade sin medspelare

Helguson slog själv in straffen till 1-0 och efter 33 minuter var det dags för Chelsea att protestera mot domare Foy igen. Den här gången var det José Bosingwa som dömdes för att ha dragit ner en QPR-spelare i friläge och fick rött kort direkt.

Redan då var Chelsea mycket illa ute och efter 41 minuter drogs rullgardiner definitivt ner. Didier Drogba kastade sig då in i en tackling med sulorna före och visades även han ut. På väg av blev anfallaren sedan irriterad på lagkamraten John Obi Mikel och visade hyschtecken mot Mikel.

”Måste berömma spelarna”

– Jag är väldigt besviken på Chris insats, Med nio spelare höll vi ändå våra känslor på ett bra sätt. Chris och hans team vek sig för publiken och gjorde enorma misstag, säger André Villas-Boas.

Trots intensiv press, med två man mindre, lyckades inte Chelsea nå en kvittering. Chelsea halkar nu efter i titelstriden där Manchester City rycker ifrån till ledning med fem poäng mot United och sex poäng ner till Chelsea.

– Jag måste berömma spelarna eftersom de var fantastiska. I 45 minuter spelare vi med nio spelare och det kräver mod. Det visar truppen styrka och hängivenhet. , säger Villas-Boas.