Fenerbahce mästare

Publicerad 2011-05-23

Tog hem 18 ligatiteln efter spännande avslutning

Fenerbahce Istanbul har gjort det igen – och den här gången var ligaavslutningen otroligt nervös.

Men efter 4–3-segern borta mot Sivasspor kunde laget äntligen fira sin 18:e ligatitel.

Det mesta har på senare tid handlat om Galatasaray storsatsning. Men "det nya svensklaget" var den här säsongen långt borta från drömmen om att plocka hem ligan.

Det gjorde i stället konkurrenten Fenerbahce efter en dramatisk sista omgång av turkiska SüperLig.

Samma poäng som tvåan

Inför ligans sista omgång var förutsättningarna glasklara. Fenerbahce och Trabzonspor låg på 79 poäng, men Fenerbahce låg etta tack vare bättre resultat i inbördes möten med konkurrenten.

Avslutningen blev dock dramatisk innan Fenerbache äntligen kunde fira ligatiteln.

Trabzonspor gjorde minst sagt sitt jobb borta mot Karabükspor och vann med 4-0.

Fenerbahce hade det en aning tuffare borta mot Sivasspor trots André Santos tidiga ledningsmål.

Men efter Joseph Yobos mål i 67:e minuten kändes saken klar. Hemmalagets Erman Kilic satte dock nerv i matchen när han i 90:e minuten rullade in 3-4.

Fenerbahce höll dock undan och snuvade Trabzonspor på ligatiteln – trots att lagen slutade på samma poäng. Men Fenerbahce hade en bättre målskillnad gentemot Trabzonspor i inbördes möten.