Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-03-19

3-1 till Inter och 4-0 till Milan

Stockholm (TT)

Zlatan Ibrahimovic och hans Juventus ser allt säkrare ut som seriesegrare ut i den italienska fotbollsligan.

Trots att båda Milanolagen vann sina matcher på söndagen är avståndet upp till Turinlaget tio poäng för Milans del, och tolv poäng för Inter.

Inters Alvaro Recoba nöjd målskytt mot Lazio.

Inter vann betryggande med 3–1 hemma över Lazio. Romlaget hade flera goda chanser att kvittera efter en reducering av Goran Pandev till 1–2 i början av andra halvlek, men i stället var det Inters uruguayan Alvaro Recoba som satte in nådastöten med sitt andra mål i matchen.

Luis Figo gjorde enkelt Inters ledningsmål i slutet av första halvlek. Det var Inters första hemmaseger i ligan mot Lazio sedan den 9 maj 1993.

Sjevtjenko tvåmålsskytt

Inters lokalkonkurrent Milan hade en lätt match borta mot Udinese. Andrej Sjevtjenko stod för två av målen i 4–0-segern. Alberto Gilardino och Clarence Seedorf noterades för de övriga målen.

Matchen mellan hemmaspelande Lecce och Parma fick avbrytas i fem minuter sedan fans kastat in rökbildande smällare. Parma vann till slut med 2–1.

Fiorentina vann hemma med 3–1 mot Ascoli och innehar för tillfället fjärdeplatsen i ligan.

Siena fick sin spelare Igor Tudor utvisade i första matchminuten av sin bortamatch mot Chievo. På den efterföljande straffen gjorde Veronalaget mål. I andra halvlek åkte Toscanalaget på ytterligare en utvisning. Chievo vann matchen med 4–1.