Zlatan italiensk mästare

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-05-14

Men nu hotas klubben av degradering

Zlatan Ibrahimovics Juventus säkrade under söndagen Scudetton i Serie A.

Den gamla damen vann med 2-0 på neutral plan i Bari mot Reggina och därmed försvarade klubben guldet från förra säsongen.

Men nya uppgifter i härvan kring arrangerade matcher i Italien hotar storklubben som enligt italiensk media kan tvingas ner i Serie B kommande säsong.

Dagens match kan med andra ord ha varit Zlatan Ibrahimovics sista i Juventus.

Det första målet kom i den 23:e minuten efter Pavel Nedveds hörna. Regginas målvakt Ivan Pelizzoli räddade en nickskarv men inte bättre än att David Trézéguet kunde nicka in returen till sitt 23:e mål för säsongen.

Alessandro del Piero satte sedan 2-0.

Zlatan Ibrahimovic startade på topp tillsammans med fransmannen och svarade för ett par fina framspelningar. I den 62.a minuten stod svensken för ett konstnummer när han slog till med en bicycleta på Mauro Camoranesis frispark. Bollen gick dock över.

Ibra fick ytterligare en chans tio minuter senare när hans lobb räddades på mållinjen.

Guldet för Juventus var klubbens andra raka och också Zlatans andra raka.

Degraderas?

Den senaste tiden har mängder av skandaler skakat Juventus. Den gamla damen, som klubben kallas, är van vid att det stormar men enligt italiensk media är det värre än någonsin den här gången.

Skandalerna rör huruvida Juventus bestämt vilka domare som ska döma klubbens matcher men även Gianlugi Buffons och Fabio Cannavaros eventuella spel på Serie A-matcher.

Nu talas det till och med om att Juventus hotas att flyttas ner till Serie B kommande säsong. Detsamma gäller Lazio, Fiorentina och Milan som också ska ha arrangerat matcher.