Arjen Robben lyfte lite tursamt in 2–0 för Real madrid.

Juande Ramos fick en kanonstart som tränare i Real Madrid.

Laget krossade förra årets Uefacupmästare Zenit St Petersburg med 3–0.

– Det här stärker oss inför mötet med Barcelona, säger Ramos.

Tysken Bernd Schuster fick sparken från den regerande spanska mästarklubben i går.

I kväll spelade Real Madrid avslutande gruppspelsmatch i Champions League – och även om laget redan var klart för åttondelsfinal var matchen grymt viktig för Ramos, som sparkades från Tottenham tidigare den här säsongen.

Ramos fick precis den start han ville ha. I 25:e minuten petade veteranen Raul in 1–0 efter att Zenits målvakt Vjateslav Malefejev fumlat på ett inlägg. Bara fem minuter efter paus utökade Arjen Robben till 2–0 med en chipp efter att bollen studsat på en tuva.

”Klar seger”

Och bara sju minuter senare dödade Raul spänningen med sitt andra mål för kvällen. Raul lyfte kallt in bollen efter en vacker genomskärare från Robben.

Det var Rauls 64:e mål på 123 matcher i Champions League. Real Madrid slutade tvåa i gruppen bakom Juventus.

– Det mest positiva är den klara segern. Det bästa är att vi har fått självförtroende som stärker oss inför mötet med Barcelona, säger Ramos till AP.

Noterbart är att matchen dömdes av Jonas Eriksson.