Föll med 1–3 mot Larssons Birmingham

Sebastian Larsson i kamp med Stephen Ireland.

Manchester City föll tungt mot Birmingham. Men det hindrar inte ”Svennis” från att vilja förlänga med klubben.

– Jag säger inte att jag vill ha ett nytt kontrakt, men självklart kan jag se mig själv här en lång tid framöver, säger han.

”Svennis” och Manchester City åkte på en tung förlust i jakten på en Uefa cup-plats. Sebastian Larssons Birmingham tog alla tre poängen efter en 3–1-seger hemma på St Andrews.

Men ”Svennis”, som i somras skrev på ett tre årskontrakt med målsättningen att ta City ut i Europa, är inte särskilt oroad för det.

– Det kan hända att vi behöver mer tid, men vi har fortfarande två år på oss att lyckas, säger den svenske tränaren till Sky sports.

Och som det såg ut i dagens match mot Birmingham så behövs det nog en hel del extra tid för att nå framgång.

Hemmalaget dominerade den första halvleken fullständigt och ledde i pausvilan med 2–0. Båda målen inprickade av Mauro Zárate efter strul i City-försvaret.

Hoppet tändes

Men Elano tände hoppet för City när han reducerade på straff i början på den andra halvleken. I samma sekvens blev Birminghams Franck Queudrue frilägesutvisad och fick lämna planen.

Men trots det kom inte City närmre. I stället kunde Gary McSheffrey fastställa slutresultatet på en minst sagt billigt dömd straff.

McSheffrey och City-försvararen Jihai Sun gick ihop, sida vid sida. McSheffrey tilldömdes straff och såg till att stänga matchen.