Degerfors tappade tvåmålsledning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-30

Trots en man mer i 85 minuter

Degerfors behöver alla poäng de kan få i bottenstriden i superettan. Men i lördagens match mot Ängelholm var inte ens spel med en man mer på planen – och en tvåmålsledning – tillräcklig.

1 274 personer på Stora Valla fick se gästernas mittback Jacob Augustsson bli utvisad redan i femte minuten. Pär Eriksson såg ut att med två mål – i 14:e och 71:e minuten – säkra Degerfors seger, och spelet tydde inte på något annat. Hemmalaget hade exempelvis 11–4 i skott på mål.

Men det blev bara oavgjort. Från ingenstans kom Ängelholm tillbaka och gjorde två snabba mål: Mattias Adelstam i 75:e, och i 81:a kvitterade Marcus Holgersson.

Degerfors är kvar under nedflyttningsstrecket, och har nu 13 raka matcher utan seger. Senast det blev tre poäng var hemma mot Falkenberg den 31 maj.