Lampard räddade Chelsea – Arsenal återigen mållöst

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-28

Gunners har fyra matcher i rad utan att göra mål

Frank Lampard frälste Chelsea med ett segermål på övertid.

Men Arsenal fortsätter att vara en besvikelse i ligan: bara 0–0 hemma mot Fulham.

Arsenal har nu spelat fyra raka ligamatcher utan att göra mål. Lagets senaste seger kom den 17:e januari, då Arsenal vann med 3–1 borta mot Hull. Den senaste hemmasegern kom mot Bolton, en vecka tidigare.

Mot Fulham i dag var Arsenal illa ute i första halvlek. Hemmalaget kom tillbaka efter paus, men Andrei Arsjavin och Robin van Persie brände sina målchanser.

– Det var en stor besvikelse eftersom 0–0 är ett väldigt dåligt resultat för oss. Vi ville desperat ha tre poäng. Vi var svaga både i defensiven och offensiven idag. Men vi kommer fortsätta att kämpa, säger Arsenals manager Arsene Wenger till AP.

Lampard räddare i nöden

Även Chelsea var illa ute i sin match, hemma mot Wigan. Gästernas Oliver Kapo kvitterade till 1–1 med bara åtta minuter kvar att spela. Men – som så många gånger tidigare – klev Frank Lampard in och räddade sitt Chelsea. Lampard nickade in segermålet i den 91:a minuten.

I Fulham fick Fredrik Stoor hoppa in i den andra halvleken.

Chelsea är ny tvåa i Premier League, med bättre målskillnad än trean Liverpool.