Ska stoppa stjärnorna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-14

Hogg ska ta Sverige till VM – sen flyttar han hit

Malta har ett trumfkort för att kunna rubba Portugal:

Sverigeälskaren Andrew Hogg som lovar att spika igen sitt mål för att skicka oss till VM.

– Jag vill flytta till Sverige och spela där, säger han.

Sveriges största drama spelas inte på Råsunda. I dag finns ett halmstrå kvar att knipa, men det hänger på Malta som ska ta poäng av Portugal.

Trots att de är klar tabelljumbo finns i alla fall motivationen där.

– VM vore inte samma sak utan Sverige. Klart att jag vill se dem, säger Andrew Hogg.

Hur ska ni ta poäng av Portugal?

– Vi får göra samma sak som mot Sverige: stänga ihop, bli tajta och försöka kontra.

Målvakten berättar att han är sugen på ett proffsäventyr och att ett land som Sverige vore en perfekt flytt.

En annan Sverigevän att hoppas på är backen Ian Azzopardi.

”Formen är på topp”

Brevbäraren hyllades i Sverige efter att han knäat in Marcus Bergs inlägg i den oväntat tuffa matchen på Malta. Nu säger han att det är dags att hjälpa Sverige en gång till.

– Vi ska göra vårt bästa för att hjälpa Sverige och kommer att ge 110 procent. Formen är dessutom på topp, säger han.

Mot Angola i lördags spelade Malta riktigt bra i den första halvleken och tog ledningen med 1–0.

– Vi gjorde en väldigt bra match. Sedan bytte vår coach ut fem spelare i paus och då ändrades det. Men i första halvlek var vi riktigt bra. Vi skapade många chanser, säger Azzopardi.

Vad betyder det att Cristiano Ronaldo är skadad?

– Jag såg att han blev utbytt och inte kan spela på onsdag. Men de har många bra spelare även om han inte kan vara med.

Har ni någon chans egentligen?

– Vi är ett litet land men vi har chansen. Det står 0–0 när matchen börjar och vi kommer att försöka göra 1–0 snabbt.