Kaladze avgjorde mot Italien – med två självmål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-06

Kakha Kaladze.

Kakha Kaladze är dagens man i italiensk fotboll. Den georgiske Milanförsvararen tog världsmästarna ett steg närmre nytt mästerskap – genom att göra två självmål på tio minuter.

Redan innan matchen mot Georgien ledde Italien sin kvalgrupp före Irland. Och efter 2–0 i Tbilisi ser det ännu bättre ut. Det kan Italien tacka Milanveteranen Kakha Kaladze, 31, för. Georgiens lagkapten gjorde två självmål i början av den andra halvleken – och avgjorde därmed matchen.

Det första kom i den 57:e minuten då Kaladze nickade in bollen i eget mål efter ett inlägg från Samporiamittfältaren Angelo Palombo.

Välförtjänta självmål

Tio minuter senare styrde den vänsterfotade försvararen bollen med högerbenet – och ställde målvakten Giori Lomia.

Trots att de behövt hjälp med målskyttet var Italiens förbundskapten Marcelo Lippi var nöjd efteråt.

– Georgien började sprudlande men vi kontrollerade dem väldigt bra. När självmålen kom hade vi gjort oss förtjänta av det, säger han enligt Corriere dello Sport.