Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-27

Edwin van der Sar raderade ut Petr Cechs rekord

Manchester United krossade West Bromwich med 5–0.

Samtidigt blev Edwin van der Sar, 38, historisk.

Han är nu den målvakt i Premier League som hållit nollan under längst tid i följd.

Det tidigare rekordet på 1 025 minuter utan insläppt mål ägdes av Chelseas målvakt Petr Cech från säsongen 2004–2005. Edwin van der Sar har nu hållit nollan elva matcher i rad – 1 032 minuter.

Den mållösa sviten startade den 8 november. Den senaste som lyckades överlista van der Sar i Premier League är Arsenals Samir Nasri.

I kväll var WBA:s Ryan Donk nära att spräcka sviten, men hans skott träffade stolpen, som förmodligen darrar än.

Berbatov inledde målskyttet

United hade annars inga större problem att bortabesegra WBA, som saknade Jonas Olsson på grund av en förslitningsskada i knät.

Dimitar Berbatov gav Manchester United ledningen i 22:a minuten. Michael Carrick slog en genomskärare, WBA:s högerback Carl Hoefkens upphävde offsiden och Berbatov rullade kallt in bollen bakom Scott Carson.

Fem minuter före paus minskade hemmalagets chanser drastiskt när vänsterbacken Paul Robinson visades ut efter en duell med Ji-Sung Park.

Ronaldo tvåmålsskytt

Och strax efter det drogs rullgardinen ner fullständigt för WBA. Ryan Giggs slog ett frisparksinlägg, Carson hade såpa i målvaktshandskarna och bollen landade framför fötterna på Carlos Tevez som petade in 2–0.

WBA jagade reducering, men hade inte marginalerna på sin sida. I 57:e minuten hade Ryan Donk ett rungande skott i stolpen – bara tre minuter senare kunde i stället Nemanja Vidic nicka in 3–0 på hörna.

Och bara fyra minuter efter spelade Ryan Giggs in till Cristiano Ronaldo som rullade in 4–0. Av bara farten rullade Ronaldo även in 5–0 mellan benen på Carson, framspelad av Berbatov.

United är nu tre poäng före Liverpool, som på söndag tar emot Chelsea.

Aston Villas nyförvärv Emile Heskey fick en kanonstart i sin nya klubb. Landslagsanfallaren satte matchens enda mål när Villa bortabesegrade Portsmouth.

Redan efter 21 minuter satte Heskey 1–0 på halvvolley, framspelad av gabriel Agbonlahor.

Aston Villa fortsätter att störa de ”vanliga topplagen och ligger på tredjeplats.

Sunderland vann hemma mot Fulham med 1–0. Matchens enda målskytt: Kenwyne Jones. Fredrik Stoor satt på avbytarbänken under hela matchen.