Dagens namn: Mikael, Mikaela

Adebayors artisteri

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-07

Stod för oförglömligt mål mot Villarreal i Champions League

Han tog emot Fábregas passning på bröstet, höll undan sin försvarare – och satte en oförglömligt snygg bicycleta bakom Diego López. Adebayor gjorde ett oförglömligt mål när Arsenal klarade 1–1 mot Villarreal i Champions League-kvartsfinalen.

– Jag är väldigt glad över att han är tillbaka, säger Arsenalbossen Arsene Wenger till Viasat om Adebayors comeback efter skada.

Matchen i Villarreal rivstartade när Marcos Senna gav hemmalaget ledningen med ett jätteskott redan efter tio minuter. Från 25-30 meters håll laddade han storbössan – och Almunia i Arsenals mål var chanslös.

– Jag är väldigt nöjd med målet, jag erkänner att det var snyggt. Jag gör inte så många mål, säger Senna i Viasat som också tyckte att de länge hade greppet om matchen.

Villarreal bättre

Trots att Arsenal hade fått tillbaka Emmanuel Adebayor, Theo Walcott och Cesc Fábregas från längre skadefrånvaro var det Villarreal som skapade de bästa chanserna i första halvlek.

Både Almunia och Gallas skadade

Under första 45 minuterna hann också Arsenal drabbas av två blytunga skador. Såväl William Gallas som Manuel Almunia tvingades bryta efter tuffa närkamper med hemmaspelarna. Gallas tog sig åt knät och det såg inte bra ut. Almunia vred enligt rapporterna till en fot.

Men matchens stora samtalsämne dröjde 66 minuter in i matchen när Arsenal desperat kämpade för ett mål: Cecs Fábregas slog en långboll till Adebayor. Och resten är fotbollspoesi med mottagning och konstmål av yppersta världsklass. Returen spelas på Emirates Stadium i London den 15 april.

– Det blir en intressant match, tempot måste vara lika högt som det var i andra halvlek i dag, säger Arsene Wenger i Viasat.