”Nu går vi vidare”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-25

Trots supermissen – Bendtner säker på avancemang

Robin van Persie låg bakom Arsenals seger.

LONDON. Det var en sån där målsumpning som borde få en anfallare att ligga sömnlös en hel natt.

– Men jag kommer att sova gott, inga problem, säger Arsenals Nicklas Bendtner till Sportbladet.

Av många missade Arsenalchanser var Bendtners den värsta. Under en period av närmast hysterisk svängfotboll i början av andra halvleken slutade en hemmakontring med att den långe dansken fick bollen i fritt läge till vänster i Romas straffområde. Hela Emirates ställde sig upp i bänkarna och drog in luft för ett måljubel.

Men Bendtner sköt över från nära håll.

– Han (målvakten Doni) la sig ner, så jag ville sätta bollen högt. Synd, men sånt händer.

Har missat tidigare

Det stod 1–0 då och hade Bendtner satt den chansen hade Arsenals läge sett lysande ut inför returen i Rom om två veckor.

Det var dessutom inte första gången den här säsongen som Arsenalanfallaren missade ett jätteläge framför mål.

Borde han inte grubbla en aning över det?

– Nej, jag tänker inte så. Vi skulle gjort fler mål i dag, men vi vann i alla fall matchen. Jag tycker att jag hade del i segern. Jag spelade fram van Persie när han fälldes och fick straff, så jag går härifrån med högt huvud, säger Bendtner till Sportbladet.

Strax efter sitt drömläge missade han ytterligare en bra chans. Och det följdes av strålande tillfällen för både Diaby och Eboue.

Stenhård retur

Det som kunde blivit en rätt stabil hemmaseger stannade alltså vid 1–0, och det betyder en stenhård fight i returen.

Räcker verkligen 1–0, Nicklas?

– Ja, det är jag övertygad om. Vi går vidare nu.

Det Arsenal som spelade underbar fotboll under större delen av första halvlek har dock fortfarande problem med avslutningarna, och det krävdes alltså en straff för att få hål på Roma.

Möjligen är Adebayor frisk och spelklar om två veckor, och det kan betyda att Nicklas Bendtner får sitta på bänken i Rom. Den där missen kan, i värsta fall, visa sig ödesdiger för både honom och Arsenal.