Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-21

Sparkar och utvisning – men Real lyckades till slut vinna

Fernando Gago och Rafael Lopez i ett av många bråk.

Sista chansen att ge Barcelona en strid om ligaguldet tycktes ha runnit Real Madrid ur händerna.

Men trots underläge två gånger, trots utvisning och straff emot sig i slutminuterna, lyckades Real Madrid till slut betvinga den lilla lokalkonkurrenten Getafe med 3–2 och hålla liv i ligastriden.

Segerskytt blev Gonzalo Higuain med sitt andra mål i den tredje tilläggsminuten. En spektakulär avslutning på en synnerligen dramatisk match.

Getafe, i farlig närhet av nedflyttningsstrecket, chockade Real Madrid med ett tidigt ledningsmål. I tionde minuten nickade Roberto Soldado in 1–0, Iker Casillas var på bollen men kunde inte styra ut den. De 68 000 på Bernabeustadion fick vänta till halvlekens slutsekunder innan Higuain kvitterade.

Pepe sparkade motståndare

I andra halvlek sattes Getafe under press med högt tempo och snabbt passningsspel. Men Real Madrid förmådde inte göra mål och blottade sig också bakåt i den offensiva ivern.

Inhopparen Juan Albin smällde i stället in 2–1 för Getafe i 83:e minuten. Guti kvitterade med en dundrande frispark i 86:e minuten.

Slaget såg dock ut att vara förlorat för Real Madrid när Getafe fick straff och Pepe i ilskan riktade vildsinta sparkar mot Javier Casquero och fick rött kort. Casqueros misslyckade straffchip räddades dock lätt av Casillas och i stället fick Real Madrid och Higuain sista ordet med 3–2-målet i 93:e minuten.

Real har tre poäng upp till Barcelona, som har en match mindre spelad.