Dagens namn: Lennart, Leonard

”Borde stannat i en storklubb”

Uppdaterad 2011-11-21 | Publicerad 2011-11-20

Torres petad, hånad och förlorare mot gamla klubben

Han spelade bara drygt sex minuter – men trots det handlade det mesta om Fernando Torres på Stamford Bridge.

Chelsea-anfallaren bänkades, hånades och förlorade mot sitt gamla lag Liverpool med 1-2.

– Är du lycklig på bänken, sjöng Liverpools fans under segermatchen.

Anfallaren, som köptes för drygt en halv miljard kronor i vintras, blev kvar på bänken till den 84:e minuten i matchen mot sitt gamla lag Liverpool. Istället för Torres valde Chelsea-managern André Villas-Boas att satsa på Didier Drogba från start och bytte i halvtid in Daniel Sturridge.

Johnson hjälte

Då hade Maxi Rodriguez redan gjort 1-0 för gästerna efter klapp-klapp-spel med Craig Bellamy och Luis Suarez. Chelsea lyckades nå en kvittering – genom just inbytte Daniel Sturridge – men det räckte inte.

Liverpools ytterback Glen Johnson, med ett förlutet i Chelsea, bröt in från höger efter 87 minuter, tunnlade Ashley Cole och satte segermål i det bortre hörnet.

– Jag är otroligt tacksam för målet i dag. Jag har haft lite skadeproblem men känt mig bättre och bättre dag för dag, säger Johnson.

När målet föll hade Torres bara varit på planen i tre minuter, efter att ha värmt intensivt under stora delar av andra halvlek i kurvan framför sina gamla fans. 27-åringen hälsades med hånfulla sånger som ”är du lycklig där på bänken” och ”du borde ha stannat i en storklubb”.

Dalglish nöjd med Torres-bytet

Redan inför matchen talade också Liverpools manager Kenny Dalglish om sin glädje över att ha Andy Carroll i laget istället för Torres.

– Som vi ser det kostade Carroll oss minus 15 miljoner (knappt 155 miljoner kronor). Det är ett bra argument mot folk som säger att han ersatte en 50-miljonersanfallare (drygt en halv miljard kronor). Vi är överlyckliga över att ha Andy Carroll, sade Dalglish enligt The Mirror.

Inte lär skotten vara mindre nöjd när Liverpool nu går upp på samma poäng som Chelsea i kampen om fjärdeplatsen och spel i Champions League nästa år.