Publicerad 2012-01-22

Upp i skyttetopp med läckert klackmål mot jumbon

Lagkamraten Nocerino sparkade i stolpen för att målchansen var borta.

Då bjöd Zlatan Ibrahimovic på en delikatess – och klackade bollen i mål.

– Jag försökte, det gick bra, säger Zlatan som satte två mål när Milan besegrade jumbon Novara med 3–0.

Milan besegrade Novara så sent som i onsdags i italienska cupen. Men det satt hårt åt.

Inte förrän i förlängning kunde Pato avgöra på San Siro.

I dag möttes lagen i ligan. Bortalaget Milan radade upp målchanser före paus, och Zlatan Ibrahimovic hade del i nästan allt – men bollen vägrade gå i mål.

Novaras målvakt Samir Ujkani räddade två frisparkar av Zlatan och fick även hjälp av sina försvarare som rensade på mållinjen två gånger.

Diskutabelt mål av Robinho

I paus valde Milans tränare Allegri att byta ut vänsterbacken Luca Antonini, möblera om i laget, och sätta in Stephan El Shaarawy som trequartista.

Resultatet blev att Milan tog över än mer – och i 57:e minuten kom till slut ledningsmålet.

Massimo Ambrosini lyfte fram bollen till Zlatan Ibrahimovic som mycket behärskat tog emot bollen på låret och smällde in 1–0 med en högervolley.

Drygt en kvart senare inträffade en situation som lär bli omdiskuterad. Nocerino tog emot bollen med armen, men domarna lät spelet fortgå. Stephan El Shaarawys skott letade sig fram till Robinho som stötte in 2–0 på mållinjen.

Vackert mål av Zlatan

I slutminuten bjöd Zlatan på ett nytt mål – och ett nytt konstnummer. Stephan El Shaarawy försökte nå Antonio Nocerino med ett inlägg, men målvakten Ujkani fick ut en hand och styrde bort bollen.

Men medan en besviken Nocerino sparkade i stolpen av ilska tog Zlatan hand om bollen och klackade in 3–0 och visade stor glädje över konstnumret.

Målet var Zlatans 13:e och 14:e i Serie A och han går därmed upp jämsides i skytteligatoppen med Antonio Di Natale som satte 2–0 i Udineses 2–1-seger mot Catania.

”Vill göra skillnad”

– Jag försökte, det gick bra, men det viktigaste var att vi vann en svår match. Hela laget spelade fantastiskt. Jag försöker hela tiden växa som spelare och vill göra skillnad i varje match, säger Zlatan till millanews.it.

Segern innebär att Milan hakar på Juventus i toppen. Juve har 41 poäng med halva serien avverkad, Milan skuggar en poäng bakom.

– Jag är glad över segern, det var en svår match. Vi spelar bra, men det viktiga är att ta poäng så att vi hakar på Juventus, som varit det starkaste laget så här långt, säger Zlatan till Sky Italia.

Udinese slog Catania med 2–1 och ligger trea i serien, tre poäng bakom Juventus.

Inter följde upp derbysegern mot Milan med att besegra Lazio på hemmaplan med 2–1. Inter passerade därmed Lazio upp på fjärde plats i tabellen