Gjorde sitt första mål i Standards seger med 6-2

Astrit Ajdarevic.

Astrit Ajdarevic, 22, har gjort sitt första mål för Standard Liege.

I storsegern med 6-2 borta mot Charleroi gjorde svensken målet som gav 2-1.

– Härlig vinst i dag i derbyt, härlig laginsats, twittrade Ajdarevic efter matchen.

Standard Liege fick en drömstart i derbyt mot Charleroi. Redan efter drygt två minuter prickade anfallaren Imoh Ezekiel in 1-0 för bortalaget innan Charleroi kvitterade endast tre minuter senare. Sedan klev svensken, med meriter ifrån U21-landslaget, in i handlingen. Ajdarevic mötte ett stenhårt inspel ifrån vänsterkanten och styrde bollen rätt upp i nättaket till ny ledning för bortalaget.

– Härlig vinst i dag i derbyt, härlig laginsats. Glad över mitt mål efter mitt misstag. Fansen var otroliga, skrev svensken på twitter efter matchen.

Vann enkelt

Innan halvtid ökade bortalaget på sin ledning till 3-1 på straff. I andra halvlek reducerade visserligen Charleroi till 2-3 men sedan stack siffrorna iväg och Standard Liege kunde resa hem med bekväma 6-2 i bagaget.

Matchen var Astrit Ajdarevics fjärde, och målet hans första, för Standard Liege, sedan han köptes från IFK Norrköping tidigare i somras