Räddat från fiasko

Uppdaterad 2011-12-07 | Publicerad 2011-12-06

Drogba hjälte för Chelsea

Chelsea räddades från ett fiasko och André Villas-Boas kanske från sparken.

Allt tack vare 33-årige Didier Drogba som sänkte Valencia med två mål i 3-0-segern.

– Didier var bra. Men alla spelare gjorde en övermänsklig insats. Alla bidrog och visade karaktär för att vi skulle ta oss vidare, säger Villas-Boas till Viasat Fotboll.

Det byggdes upp som en superrysare och talades om en ödesmatch för managern André Villas-Boas. Chelsea var piskat att ta poäng hemma mot Valencia för att inte åka ur Champions League redan i gruppspelet.

Snabbaste målet

Det var spännande i tre minuter.

Då tog Juan Mata hand om en boll i straffområdet och spelade fram Didier Drogba. 33-åringen drog sin försvarare och dunkade in ledningsmålet – Chelseas snabbaste mål i sin CL-historia.

Villas-Boas hade inför matchen valt att peta både Fernando Torres och klubbikonen Frank Lampard. Istället fick Oriol Romeu chansen från start på mittfältet och det gav alltså utdelning för Chelsea.

”Visade laganda”

Redan efter 22 minuter satte Ramires 2-0 efter ett försvarsmisstag och med 76 minuter på klockan stängde Drogba definitivt matchen med sitt andra mål.

– Det var en viktig kväll och vi är vidare. Det var en skön seger för oss, säger Villas-Boas.

– Segern är dedikerad till spelarna. De visade solidaritet och laganda.

Chelsea går nu inte bara vidare utan vinner även gruppen då Leverkusen bara fick 1-1 borta mot Genk.