Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-04

Osasuna hade inte så mycket att säga till om

De tvingades åka buss och tåg då det pågick flygstrejk i Barcelona.

Barça anlände till matcharenan en knapp timme innan matchstart – men kunde ändå spela ut Osasuna.

– Starten var lite jobbig, förbundet kunde inte uppfylla sina löften, men vi kom över det, säger Sergio Busquets efter matchen.

Barcelona skulle ha förlorat matchen på walk over om de inte var framme vid arenan före 20.00.

Med poliseskort och i 110 km/timmen lyckades de komma fram i tid. Och med knappt någon uppvärmning i benen gick spelarna ut på planen och dominerade.

Lionel Messi och Pedro brukar producera för Barcelona.

Fjärde matchen i sträck

Mot Osasuna var de i farten igen.

Trots den urusla uppladdningen med en lång tåg- och bussresa tog Barça ledningen.

1–0 gjorde Pedro efter 26 minuter, snyggt framspelad av Messi. Pedro gjorde därmed mål i sin fjärde raka match. Messi bjöd på femte assisten på tre matcher.

Två gånger Messi

Messi gjorde sedan mål själv i den andra halvleken när Barcelona kontrade. David Villa serverade Messi som bjöd på en stark löpning och avslutade sedan iskallt.

Messi satte sedan 3–0 på straff i den 84:e minuten och fastställde därmed slutresultatet.