AIK vidare – efter förlängning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-25

Regerande mästarna hade problem mot Öster

Det var inte vackert. Och det satt hårt inne.

Men regerande mästarna AIK lyckades krångla sig vidare i svenska cupen via seger i förlängning mot Öster.

– Vi har kanske tagit semester för tidigt, säger Pontus Engblom till DN.

Efter en jämn och mållös första halvlek tog superettanlaget Öster ledningen i 59:e minuten. Anton Henningsson fick en djupledspassning från Jabu Mahlangu och placerade in bollen bakom Lee Baxter i AIK-målet.

Men AIK replikerade bara två minuter senare när Nils-Eric Johansson nickade in 1–1.

Tränaren utvisad

Christoffer Katenda sköt sedan 2–1 – trodde de flesta. Men domaren Daniel Stålhammar dömde bort målet för offside och Östers tränare Andreas Ottosson blev så rasande att han blev uppvisad på läktaren, uppger Smålandsposten.

Matchen avgjordes sedan i förlängning, där AIK blev för starka. Garbriel Özkan satte 2–1 för AIK via stolpen. Och Pontus Engblom lurade av Mario Vasilj bollen i Östers straffområde och sköt in 3-1.

– Det var enormt skönt. Det har varit lite tungt med målskyttet, säger Engblom till DN.