Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-04

Tre självmål på två matcher – ingen bra trend inför VM

Mot England förra veckan bjöd de japanska mittbackarna på två självmål.

I dag mot Elfenbenskusten syndade de återigen.

Japanske Tulio Tanake inledde målgörandet och hjälpte därmed ivorianerna till segern.

Tulio Tanaka orsakade inte bara Elfensbenskustens tunga skada på Didier Drogba.

Han hjälpte även Sven-Göran Erikssons lag till seger i VM-genrepet.

Efter 12 minuters spel slog Drogba en frispark (minuterna innan han tvingades byta).

Bollen gick i muren och därefter på Tanakas fot som då styrde in bollen.

Tredje självmålet

Mot England i söndags bjöd den japanska mittbacken på ett självmål då han styrde in Joe Coles boll.

Hans mittbackskollega Yuji Nakazawa gjorde likadant på Ashley Coles inlägg och gav därmed England en 2–1-seger (där Tanaka gjorde Japans ledningsmål).

Japan inleder VM mot Kamerun den 14:e juni och på de två senaste träningsmatcherna har deras mittbackar gjort fyra mål, varav tre självmål.

Siktar på semi

Förbunskapten Takeshi Okada har ett minst sagt ostabilt mittförsvar att ta i tu med.

I slutskedet av matchen mot Elfenbenskusten gjorde dessutom Kolo Toure 2–0 efter att ha styrt in en frispark och säkrade Japans fjärde raka träningsmatchförlust.

Okada kan behöva lägga om VM-målsättningen som är en semifinalplats, i gruppen möter de utöver Kamerun även Danmark och Holland.