Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-04-11

Halsti segerskytt

Malmö FF är fortsatt obesegrat i allsvenskan.

I en underhållande match på Fredriksskans vände man 1-2 till 3-2 mot Kalmar.

– Jag har egentligen ingen aning om det var jag som gjorde målet, men jag kan gärna ta det, säger MFF:s matchhjälte Markus Halsti om segermålet som lika gärna kunde ha varit ett självmål

Malmö FF

Senaste mötet lagen emellan hade slutat med målkalas, 5-4 till Kalmar FF i höstas.

Söndagens match såg till en början ut att kunna bli en repris.

Redan efter kvarten spelad hade matchen bjudit på tre mål - och Kalmar ledde med 2-1.

Ytorna var enorma på ett blåsigt Fredriksskans och båda lagen visade osäkerhet i försvarsspelet.

* 1-0 i den tolfte minuten: MFF:s försvarsspel obefintligt när Abiola Dauda får en fin passning från Kalmars gigant Daniel Sobralense - och utan att tveka sätter ledningsmålet.

*1-1 i 15:e: Kvitteringen låter inte vänta på sig. Edward Ofere är helt omarkerad vid bortre stolpen efter framspel från Guillermo Molins.

*2-1 i 16:e: Malmöförvaret ligger alldeles för högt upp i banan och Tobias Eriksson drar in nästa Kalmarmål.

- Vi spelar bättre i dag än vad vi har gjort tidigare. Och hittar mycket väldigt mycket ytor, säger Eriksson till PPV i pausen.

Kalmar, som jagade sin första seger för säsongen, hängde däremot inte med alls i inledningen av andra halvlek. Och med två snabba mål hade Malmö FF plötsligt vänt på matchen. Wilton Figueiredo ordnade kvitteringen efter en soloprestation och låg även bakom Markus Halstis hörnmål till 3-2.

Om nickmålet egentligen var ett självmål av Kalmarkaptenen Henrik Rydström är oklart.

- Jag har egentligen ingen aning om det var jag som gjorde målet, men jag kan gärna ta det, säger Halsti.

Ett Kalmar i underläge försökte visserligen pressa på den sista halvtimmen, bland annat hade både Dauda och Sobralense lägen.

Men Malmö FF höll i ledningen, Daniel Andersson var dessutom nära att sätta fyran då han prickade stolpen, och skåningarna är fortsatt obesegrade.