Publicerad 2014-05-10

Otäcka scener i Kalmar-segern: Befarat nyckelbensbrott

KALMAR/STOCKHOLM. Efter dryga timmens spel fick Kalmars Markus Thorbjörnsson lämna mötet med Norrköping på bår.

26-åringen skulle nicka bollen när han kolliderade mot Lars Krogh Gerson och fick Norrköpingsspelarens knä i huvudet.

Trots avbräcket tog Kalmar sin femte seger för säsongen efter två mål av Tobias Eriksson.

Markus Thorbjörnsson hade blicken på bollen när en höjdboll slog ned utanför Kalmars straffområde. Lars Krogh Gerson, som redan var varnad i matchen, löpte mot samma boll och kollisionen blev oturlig.

Debutant ersatte

Thorbjörnsson fick motspelarens knä i huvudet och såg ut att förlora medvetandet för ett ögonblick. Efter en stund började ändå 26-åringen att röra på både armar och ben innan han bars av planen på bår.

– Nyckelbenet är av. Han blir därmed troligen borta 2-3 månader, säger Kalmarläkaren Håkan Sterling.

– Direkt efter smällen var han borta i några sekunder. Tappade medvetandet, men sedan när båren kom var han helt klar. Han visste både ställning 2-0 och att Norrköping var motståndet. Men troligen åkte han även på en liten hjärnskakning och han klagade över nackont. Han fick åka med ambulans direkt till akuten. Med smärtlindrande och stödkrage, säger Sterling.

Allsvenske debutanten Sebastian Ramhorn, bekant från Sveriges U17-lag som vann VM-brons, ersatte.

Samma poäng som MFF

Trots avbräcket kunde Kalmar hålla undan och ta sin femte seger för säsongen. Tobias Eriksson gjorde båda målen i 2-0-segern som lyfter upp KFF på samma poäng som serieledande Malmö FF, men med en man mer spelad.

– Det var inte i går. Vi var väldigt missnöjda i pausvilan, Norrköping var klart bättre och vi ska vara glada att matchen bara stod 0-0. Vi var tvungna att höja oss och det kändes direkt i andra, säger Eriksson i C More Fotboll.

I den 55:e minuten gjorde Eriksson sitt första mål för dagen när han behärskat slog in Emin Nouris inlägg på volley i det bortre hörnet. Bara tre minuter senare var det dags igen när 29-åringen tog vara på en retur mitt i straffområdet.

– Jag tycker det är orättvist. I första halvlek är vi klart bättre än dem men man måste göra mål på sina chanser, säger gästernas lagkapten Andreas Johansson i C More Fotboll.