Frälste Liverpool – med första målet

Publicerad 2012-10-20

Sterling bakom viktig seger

Jättetalangen Raheem Sterling, 17, har imponerat på de flesta med sin kvicka, flinka spelstil.

Ikväll förde han sitt Liverpool till en mycket viktig seger när han gjorde sitt matchavgörande, första Premier League-mål.

Liverpool verkade skapa hur mycket som helst och Luis Suarez, 25, snurrade som oftast runt med motståndarförsvaret – men vinstmålet kom från unga fötter.

Reading tappade bollen i anfall och via en snygg Suarez-pass friställdes blixtsnabbe Raheem Sterling helt i en snabb omställning.

Anfallaren kunde springa ifrån jagande Reading-försvarare och placerade in bollen vid målvakten Alex McCarthys högra stolpe i den 29:e minuten.

Höll ledningen

Liverpool har länge haft svårigheter med att stänga sina matcher och har ofta blivit straffade i andra halvlek trots stor dominans.

Så såg matchen ut även den här gången, men trots lite darr på slutet lyckades man hålla ifrån och lämnade Anfield-gräset med tre poäng.

Raheem Sterling kallades nyligen upp till det landslaget av Roy Hodgson och satt på bänken när England spelade 1-1 mot Ukraina.

Det var Liverpools andra trepoängare för säsongen och för upp klubben till en elfteplats i ligan.

Reading är fast förankrade i bottenstriden med blott tre poäng.