Málaga vann grupp C

Publicerad 2012-11-21

Efter 2-2 mot Zenit i ett kyligt Ryssland är höstens Europa-succé Málaga klar segrare i sin Champions League-grupp.

För Málaga var allt glasklart inför matchen mot Zenit St Petersburg. En poäng och man skulle säkra gruppsegern. Ändå ställde man upp med ett oerhört reservbetonat lag då tuff ligamatch mot Valencia väntar till helgen. Spelare som Isco, Joaquín och Saviola spelade inte en minut.

Trots det inledde Málaga matchen klart bäst, och tog ledningen redan efter åtta minuter genom Diego Buonanotte. Bara sekunder senare utökade Seba Fernández spanjorernas ledning och det såg ut att bli en enkel väg mot gruppsegern.

Kom tillbaka

Zenit kom dock tillbaka starkt i andra halvlek. Först satte Danny reduceringsmålet efter bara några minuter - sedan hade man flera chanser att kvittera, men Willy Caballero storspelade i Málagas mål. Kvitteringen skulle dock komma, men alldeles för sent för Zenit, som egentligen var i behov av tre poäng. Matchen slutade 2-2 vilket är ett resultat Málaga är hur nöjda som helst med. Nu kan man koncentrera sig fullt på ligaspelet resten av hösten, för att i vår fokusera på åttondelsfinal i Champions League.

Analys: Därför vann Málaga sin CL-grupp så enkelt