Det hjälpte inte.

Ledningar ska försvaras också.

Brommapojkarnas snabba repliker gav 2–2 (1–1) och en poäng.

Nog för att Brommapojkarna hade bollen mest, men det där var en statistik som inte berättade vem som styrde och ställde på planen.

– Sund att vi inte fick hålla våra ledningar längre. Det gav oss inget lugn. Vi saknade den rätta skärpan, säger Östertränaren Andreas Thomsson.

Öster skapade runt en handfull mer eller mindre farliga chanser innan mittbacken Jacob Une Larsson kastade sig raklång för att stoppa Stefan Karlssons inlägg. BP-talangen fick perfekt träff med pannan – och Niklas Westberg var chanslös.

Inget rolig allsvensk debut för 18-åringen. Han skulle snart skaka av sig den värsta besvikelsen efter det snöpliga självmålet i den fotbollsallsvenska hemmapremiären.

Haddad blixtrade till

Andreas Haddad gjorde bara åtta matcher under två säsonger i Örebro SK. Ändå satsade BP på den skadebenägne anfallaren. Bortkastade pengar såg det ut som i 33 minuter. Sedan visade han sin kaliber. Tog ned Tim Björkströms långboll på bröstet, vände och pricksköt kvitteringen förbi Alexander Nadj och det fyra fem minuter efter Östers ledningsmål.

Målet kom oväntat.

Det var snarare bud på 0–2 flera gånger.

– Vi såg lite tagna ut, säger BP-tränaren Roberth Björknesjö och får medhåll av mittbacken och lagkaptenen Pontus Segerström.

– Vi kom inte riktigt i gång i första halvlek.

BP spelade upp sig efter pausen. Vågade mera framåt, men saknade tyngd och genombrottsförmåga. Östers anfall var farligare.

Och till slut kom ledningsmålet.

Två sena mål

Inhopparen Pablo Pinones Arce, ratad av BP i höstas, drog till, utmärkte Westberg räddade, men Vlado Zlojutro stötte in returen i tomt mål.

Men det där med att säkra bakåt och spela på resultatet verkar inte vara Östers grej. Två minuter senare (81:a)kvitterade Segerström när han tryckte in 2–2 från nära håll.

– Vi visade karaktär och kommer tillbaka från två underlägen, fajtas och kör hela vägen in i kaklet. Det är jag mest nöjd med, säger Björknesjö.

– En typisk premiärmatch. Lite hackigt, men vi får vara nöjda med en poäng, säger Thomsson.