Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

”Man ska inte sitta längre än åtta år”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-04

Experten kritisk till Lagerbäcks förlängning

Mer rotation i landslagstoppen skulle vara bra för svensk fotboll.

Det tycker Viasats fotbollsexpert Bo Petersson, som inte gillar att Lars Lagerbäcks tid som förbundskapten förlängs till 2010.

– Det känns mossigt, säger han till aftonbladet.se

Bo Petersson, tränare för Enköpings SK och expertkommentator på Viasat.

Bo Petersson deklarerar direkt att han verkligen gillar Lars Lagerbäck som person och att Lagerbäck har lyckats bra med det svenska landslaget under sin tid som förbundskapten.

– Men jag saknar fortfarande det där riktiga lyftet i ett stort mästerskap. Han har gjort det som en svensk förbundskapten ska göra med ett landslag fullt av spelare som fostrats utomlands.

”Inte imponerad”

– Jag är inte så jävla imponerad av Lagerbäck, säger Bo Petersson.

Om man bortser från de sportsliga resultaten ser Bo Petersson en annan viktig anledning till att någon annan borde ha blivit förbundskapten.

– Jag tycker inte att en förbundskapten eller en ordförande för fotbollsförbundet bör sitta längre än en amerikansk president, åtta år. Det bör vara någon som rullar runt på de posterna. Lagerbäck har varit med och påverkat sen 1990 och det känns mossigt.

Bo Petersson efterlyser mer debatt kring landslaget och han tror att det behövs nytt folk i fotbollsförbundets korridorer för att det ska hända.

Framtiden borde diskuteras

– Lagerbäck och Lars-Åke Lagrell är så starka tillsammans att de skaffar sig ett gäng ja-sägare omkring sig. Det blir en stagnation, landslagets framtid borde diskuteras och ventileras mycket mer, säger han.

Vem skulle du då vilja se på Lagerbäcks stol istället?

– I Sverige finns många intressanta namn: Rickad Norling är ett spännande namn med bra flexibilitet, Nanne Bergstrand har gjort ett mästerverk med Kalmar och det finns flera andra.

– Men landslaget och svensk fotboll ska inte låsa fast sig vid den svenska kulturen. En fransman, italienare eller en spanjor skulle kunna vara bra för att öka bredden, öka infallsvinklarna, säger han.

Följ ämnen i artikeln