Barça förnedrat – två gånger om

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-07

Tvingades hylla Real Madrid – och åkte på storförlust

Först tvingades Barcelona hylla Real Madrid.

Sedan förnedrades Frank Rijkaards manskap än mer – med en svidande 4–1-förlust på Santiago Bernabeu.

Barcelonas målvakt Victor Valdes deppar – Real Madrids spelare jublar.

Fenomenet kallas ”el pasillo de honor” (hederskorridor) i Spanien och är en tradition som tas i bruk när ett lag har säkrat ligasegern. Före varje match under resten av säsongen bildar motståndarna en korridor som de redan klara mästarna passerar på vägen in till planen. I ritualen ingår att det andra laget hyllar mästarna med en applåd.

Avgjort efter 20 min

Real Madrid säkrade ligaguldet i förra omgången mot Osasuna – vilket innebar att Barcelona i kväll tvingades hylla sin ärkefiende.

Men Barcelonas förnedring var inte slut där.

Real Madrid krossade Frank Rijkaards manskap i ”El Clásico” och vann med hela 4–1.

Efter taffligt försvarsspel av Barcelona nådde bollen fram till Raul som pricksköt 1–0 via stolpen. Arjen Robben nådde sedan först på Gutis frispark och nickade in 2–0.

Då hade det bara hunnit gå 20 minuter.

Henry tröstmålade

Efter paus ökade Real på till 3–0 när Gonzalo Higuain, som bara varit på planen i en minut, tog emot Mahamadou Diarras passning innanför straffområdet och kallt lyfte in 3–0. Ruud van Nistelrooy, som också bara varit på planen i en minut, placerade in 4–0 på straff i den 77:e minuten.

Med tre minuter kvar snyggade Thierry Henry till siffrorna när han satte 4–1 på ett friläge, men det var en klen tröst för katalanerna.

Christian Wilhelmsson spelade 90 minuter när hans Deportivo La Coruna besegrade bottenlaget Levante med 1–0 i spanska ligan på onsdagskvällen. Målet kom sent, i den 88:e minuten, genom inhoppande Riki och innebär att tidigare nedflyttningshotade Deportivo fortfarande har en liten chans att nå en plats i Uefacupen (TT).