Ronaldo ser straffen gå utanför.

Det var resultatet som Sir Alex Ferguson gick för.

Men 0–0 på Camp Nou hade kunnat vara så mycket bättre.

Om Cristiano Ronaldo inte hade missat sin straff.

I ritningarna stod det försvarssida. I planeringen stod det: drömresultat 0–0. Spelarna hade lyssnat. Manchester United tog inga risker borta mot Barcelona som fick äga boll, 65-35 i procent, fick skapa chanser. Åtminstone kan det tyckas så. 18-6 i skott talar dock inte hela sanningen.

Hemmalaget hade oerhört svårt att komma loss mot ett disciplinerat Manchester United som hela tiden anföll med återhållsamhet. Bästa chansen för spanjorerna hade kanske Samuel Eto'o i den andra halvleken när Barca äntligen lyckades såga sig igenom United-försvaret, men den kamerunske skyttekungen sköt utanför.

Hemmalaget var alltför omständligt i sitt passningsspel och ville hela tiden göra det snyggt. United tackade och tog emot och med Paul Scholes, Owen Hargreaves och Michael Carrick på mittfältet fanns det helt enkelt inga ytor.

I slutändan var det United som var närmast segern. Eller i början för att vara korrekt. Det hade bara gått två minuter när Milito tog med handen i straffområdet. Straffen var solklar och fram klev Cristiano Ronaldo. Portugisen har varit säkerheten själv från elva meter den gångna säsongen.

Minns bara straffen i ligan mot Arsenal som han tvingades slå om och ändå satte säkert. Nu tycktes det dock som om nerverna fick grepp om den unge teknikern och han sköt halvmetern utanför. 0–1 hade givetvis varit det perfekta resultatet för United, men räkna med att Sir Alex Ferguson ändå är nöjd.

Spelarna följde ritningarna, planen lever och 0–0 är vad Sir Alex Ferguson hade hoppats på. Nu är det fördel Manchester United inför returen. För Frank Riijkards Barcelona blir det nu riktigt svårt på Old Trafford. Återstår att se om holländaren kan rita om och hitta en ny plan för avancemang.