Kim Källström inhoppare – Lyon vidare trots förlust

Lyons målvakt kan bara se bollen segla in.

Kim Källström byttes in och Lyon startade upphämtningen.

Men Bayern München höll undan och vann med 3–2.

Lyon, som behövde en seger för att säkra gruppsegern, fick en mardrömsstart hemma på Stade Gerland. Miroslav Klose gav gästerna ledningen efter att Jeremy Toulalan slarvat med bollen.

Franck Ribery utökade till 2–0 då han vackert utnyttjade Luca Tonis frispelning. Och strax före paus satte Klose 3–0 på volley efter att Bastian Schweinsteiger och Franck Ribery svarat för ett magnifikt förarbete.

3–0 i paus – det låter som att Bayern spelade ut Lyon. Men faktum är att Ederson hade både ett friläge och en nick i stolpen som inte gav utdelning.

Efter paus satsade Lyon allt framåt. Ederson fick äntligen utdelning när han petade in en retur och kort efter att Kim Källström bytts in i den 63:e minuten fintade Karim Benzema ner målvakten Michael Rensing och satte 2–3.

Men närmare än så kom inte Lyon, trots flera bra kvitteringschanser. Kim Källströms klubb kan nöja sig med att vara klart för åttondelsfinal.