England vann prestigemötet

England vann prestigemötet mot Tyskland med 2–1.

John Terry nickade in det avgörande målet med sex minuter kvar.

England saknade namn som Wayne Rooney och Steven Gerrard, medan Tysklands förbundskapten Joachim Löw experimenterade och bland annat lät Hoffenheimbacken Marvin Compper debutera i landslaget.

England tog ledningen efter 23 minuter i träningslandskampen på Olympiastadion i Berlin.

På en hörna var tyske målvakten Rene Adler ute och flaxade och bollen damp ner framför fötterna på Matthew Upson som stötte in 1–0.

Adler ropade efter frispark, men hans ingripande placeras i stället in under kategorin målvaktstavlor.

I 62:a minuten hade Darren Bent läge att utöka. Tottenhams anfallare rundade nyinsatte målvakten Tim Wiese, men halkade och missade det tomma målet.

Nickade in avgörandet

I stället kunde Tyskland kontra in 1–1 bara en minut senare. John Terry och Englands nyss inbytte målvakt Scott Carson hade obefintlig kommunikation och Patrick Helmes snodde bollen och rullade in den i tomt mål.

Shaun Wright Phillips hade sedan läge att avgöra för England, men skottet träffade stolpen.

I stället fick John Terry bli Englands matchvinnare. På ett frisparksinlägg fläkte sig mittbacken framför tyska försvararen Heiko Westerman och nickade in 2–1 när bara sex minuter återstod.

Enligt TT föregicks matchen av bråk i centrala Berlin och även utanför arenan var det stökigt. Under dagen greps 15 engelska fotbollssupportrar och 17 tyska fans.