Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-02-06

Inter vann målrik tillställning mot Roma

Avsågade i höstas - men på en månad så har Inter tagit in åtta poäng på Milan.

- Jag vet att vi oroar dem, säger målvakten Julio Cesar.

Det var med en del möda och en hel del besvär, men till slut lyckades Inter vinna gårdagskvällens gigantmöte med Roma (5-3). Nu är Milanolaget bara fem poäng efter lokalkonkurrenten Milan, och har en match mindre spelad.

- Efter att Leonardo tog över så har allt förändrats. Nu måste vi bara se till att utnyttja när lagen ovanför oss tappar poäng, säger Julio Cesar.

Vilken kanon, Sneider

Mot Roma visade Inter än en gång att de under Leonardo är ett lag för toppstriden. Wesley Sneijder gjorde sin första match sedan den 3 december, och behövde bara två minuter på sig för att fira det. En kanon i nedre hörnet, och Inter var i ledningen. Fabio Semplicio kvitterade, men efter att förre Interspelaren Nicolas Burdisso fått rött kort så såg allt ut att gå Inters väg. Samuel Eto'o gjorde sitt andra mål (3-1) och Thiago Motta nickade in 4-1 med knappt 20 minuter kvar.

Men Roma kom tillbaka igen, trots en man mindre på planen. Mirko Vucinic styrde in en frispark till 4-2, och Simone Loria dunkade in 4-3 med tio minuter kvar.

Roma tryckte på, men i stället kunde Esteban Cambiasso skjuta in 5-3 när bortalaget slarvade i defensiven.

– Vi gjorde det svårt för oss själva i dag. Det var skakigt för oss när Roma reducerade, men vi gjorde det bra som lyckades göra ett femte mål, säger Leonardo.

Sedan han tog över efter sparkade Rafael Benitez så har Inter tagit in åtta poäng på formsvaga Milan. Men på åtta matcher har de bara lyckats hålla nollan en gång, och har bland annat släppt in tre mål mot både Udinese och Roma.

– Om det är ett problem att vi släpper in så många mål? Jag kan inte prata om dåliga saker när jag är så glad över våra vinster, säger Leonardo.

Och Julio Cesar, målvakten som nu är tillbaka mellan stolparna, ser också bara till segrarna.

– Det här är en stark signal till lagen ovanför oss. Nu är vi också med och slåss om Scudetton, säger han.